Happy Dent 2000 Bt.
+36 (30) 9451-975

CT Röntgen


Fogászati röntgen Cone Beam CT felvételek

A pontos diagnózis érdekében, a szakszerű fogászati ellátás első lépése a röntgenfelvétel készítése. Fogászati rendelőnkben a fogászati kezelések alapját képező hagyományos röntgenfelvételeket is digitális technológiával készítjük. Az így készült panoráma és egyéb felvételek összehasonlíthatatlanul szebb, részletgazdagabb, pontosabb képet adnak a régebbi analóg, filmelőhívásos technológiával készült felvételekkel szemben.

A Dél-Alföldön egyedül rendelőnkben található a Gendex legújabb fogászati 3D Cone Beam CT-je, amely a modern fogászati diagnosztika egyik legújabb eszköze. Ezt a készüléket kifejezetten fogászati és szájsebészeti célú felhasználásra tervezték.


A 3D cone beam CT felvételt hasonlóan a panoráma felvételhez, ülő pozícióban készítik és mindössze néhány percig tart. A hagyományos CT felvételekhez képest, elkészítése során a pácienst minimális röntgensugárzás éri.

Különösen fontos információtöbbletet biztosít fogbeültetés, implantáció, problémás bölcsességfogak és elő nem tört szemfogak elhelyezkedésének vizsgálatában, valamint egyes fül-orr-gégészeti problémák esetén. Az elkészült felvételt CD-n kapja meg a páciens, kiértékelését kezelőorvosa végzi számítógép segítségével.

Fogászati röntgen és CT-re való bejelentkezés:

Magdáné Hegedűs Tünde
Dentál Higiénikus
Tel.: 06-30/514-5852, 06-30/9451-975
6726 Szeged,
Töltés u.21